Voor 13:00 uur besteld, vandaag in huis

Najaarsbloemen

·

·

De herfst besluit het tuinseizoen maar is wat kleuren betreft ook het mooiste seizoen. Het wordt koeler buiten, de blaadjes vallen van de bomen en we brengen weer meer tijd door in huis. Dan maak je het natuurlijk gezellig binnen met één of meerdere boeketten met prachtige herfstbloemen. Boeketten in warme kleuren worden tijdens de herfst het meest gekocht. Precies de bruine en rode kleuren die je buiten ook ziet versterken het behaaglijke gevoel binnen. De bloemen per seizoen zijn er in allerlei charmante kleuren. Een boeket krijgt net iets extra’s met wat laatbloeiende grassen er in als accent zoals pampasgras of prachtriet of een tak met eikenblad of skimmia.

Herfstbloemen maken het binnen gezellig
Dahlia’s zijn echte bloemen van dit seizoen en prachtig te verwerken in herfstboeketten. Het zijn stralende bloemen die in diverse fraaie kleuren te koop zijn. Een herfst zonder chrysanten is eveneens ondenkbaar. De bloem had een ouderwets imago, maar dat is de laatste jaren aan het veranderen door de uitbreiding van het assortiment en de kleuren. Naast de roos behoren de herfstchrysanten nu tot de belangrijkste snijbloemen in Nederland.

Blikvangers in de herfst
Hortensia’s kent iedereen wel. De grote bloemen met een doorsnede van ongeveer vijfentwintig centimeter zijn absolute eyecatchers. Een of meerdere takken van de snijhortensia zijn erg stijlvol in een boeket. Een eveneens opvallende bloem is de bouvardia. Van de bouvardia kun je in een vaas lang plezier hebben als je alle stelen schuin afsnijdt met een scherp mesje.

Opvallende herfstbloemen
Andere bloemen die tijdens de herfst centraal staan zijn de scabiosa, die oorspronkelijk paars was van kleur maar inmiddels ook in lichtblauwe en witte tinten te koop is. Een scabiosa is vergelijkbaar met een ranke vrolijke veldbloem. De crocosmia is ook opvallend met gele, oranje of rode bloemen. De bloem is er zowel in een klein- en een grootbloemige versie en ook zijn er tweekleurige bloemen. Na de bloei verschijnen de vruchten. Deze zeer decoratieve bessen gebruiken wij veel in de stijlvolle herfstboeketten. Maar ook het zwaardvormige blad is erg mooi. Schitterend is ook de orchidee, die als snijbloem een week of drie kan staan. Vermijd direct zonlicht op de bloemen, geef de vaas een koele plaats en snijd één centimeter van de stengel af.

Een boeket met herfstbloemen sturen wij wanneer u wilt! Op onze assortiment pagina zijn alle seizoenbloemen te zien.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *